luni, 10 august 2009

Green Report despre parc

Arhitectul-sef al sectorului 3, Stefan Dumitrascu, sustine ca totul este legal. „Terenul nu este in parc, ci langa el. Nu se atinge nimeni de locurile de joaca amenajate si de nimic din ce inseamna parc. Au fost mutate doar doua banci. Terenul a fost dat Arhiepiscopiei Bucuresti de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Legea ma obliga sa le eliberez autorizatie de constructie. Am semnaturile a cinci asociatii de proprietari care si-au dat acordul pentru constructia bisericii”, ne-a declarat arhitectul-sef al Primariei Sectorului 3, Stefan Dumitrascu. (intregul articol aici)

Obiectam:
- Nu este legal nimic din ce se intampla. Este ilegala schimbarea destinatiei spatiului verde amenajat si de asemenea este ilegala reducerea spatiului verde, conform OUG 117/2007.
- Oricine priveste parcul constata ca zona ingradita este in parc. Se taie practic o felie din el impreuna cu doua alei adiacente.
-Au fost mutate sase banci, nu doua. Mutate unde, apropo ?
- Terenul a fost concesionat in 2005 pe durata de viata a cladirii, care inca nu exista. Din nou, conform OUG 114/2007, parcul exista si nu poate fi distrus pentru o constructie. In 2005 s-a efectuat concesionarea terenului, dar acesta nu este scos din circuitul public, nu a fost trecut in proprietate privata. Domnul arhitect sef care a dat in 2009 avizul de constructie pentru un santier care a primit aviz in 2007 nu stie de OUG mai sus mentionata ?
- Nu credem ca exista semnaturi ale asociatiilor in favoarea constructiei bisericii. La audienta cu arhitectul sef Stefan Dumitrascu, acesta a spus clar ca are semnaturi, dar ca acestea nu se afla la dosar. Unde stau, atunci, semnaturile care, teoretic, legitimeaza avizul de defrisare ? Ele nu exista, probabil. Oricum, nu de la cinci asociatii. In plus, dl Dumitrascu a recunoscut ca nu exista la dosar aviz de defrisare. Atunci, cum de a eliberat dansul avizul de constructie a bisericii ? Se gandea cumva la o biserica ... suspendata ?
- In mod cert, trei dintre cele cinci blocuri care practic inconjoara parcul nu au dat semnaturi in favoarea bisericii. Detalii despre toate semnaturile vom avea la sfarsitul saptamanii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu