duminică, 16 august 2009

Rezumat reportaj TVR1

Banuiesc ca toti cei ce au urmarit jurnalul de la ora 20.00 de astazi au vazut reportajul. Multumim mult TVR1 pentru ca a avut amabilitatea de a veni sa ne asculte si sa filmeze la fata locului. Multumim echipei de teren si redactiei de stiri pentru ca a fost singura care si-a facut loc in jurnal pentru un reportaj cu adevarat util romanilor. Suntem deja destui cei care intampinam aceasta problema de mediu si vrem cu orice pret sa o semnalam lumii si sa spunem sus si tare ca se poate lupta impotriva sistemului.

O singura obiectie avem si pentru aceasta cerem drept la replica. Fiind contactat telefonic, dl Dumitrascu insista sa spuna ca are acordul riveranilor (intalnirea de la ora 18 de azi il contrazice flagrant prin semnaturile stranse de asociatiile de proprietari si de persoanele prezente in parc). Nu asta este important, domnule Dumitrascu. Nu conteaza ca dumneavoastra spuneti ca a fost biserica aici (si nu a fost, va aratam imediat). ACESTA NU ESTE UN MOTIV PENTRU A DISTRUGE PARCUL. NU VA PERMITE OUG 114/2007, ORICE AR FI FOST ACOLO INAINTE.


Desi chiar n-ar trebui sa intram in astfel de detalii, va comunicam ca biserica Bradu Staicu pe care o mentionati s-a aflat pe strada Bradului nr 30, la intersectia fostelor strazi Bradului si Turnisor. Pe harta centrului Bucurestiului de la 1984, pe care, daca ati fi cautat, o gaseati, ca noi, la adresa http://urban-plan.ro/harta1984.html , se vad clar: intersectia Turnisor/Bradului in stanga (chenar rosu) si actualul amplasament al parcului Emil Garleanu (in dreapta). Nu exista nici o legatura intre ele, fapt confirmat de batranii locului. Biserica s-a aflat dincolo de Nerva Traian. Atasez captura relevanta.


Faptul ca dumneavoastra justificati prin motive cu tenta religioasa o decizie ilegala de distrugere a parcului si nedorita de riverani se cheama ca manipulati emotional publicul, exploatand teama de Dumnezeu si increderea in Biserica a romanului. Creati o stare o stare conflictuala intre enoriasi si Biserica, lucru nedorit si neadevarat, pentru ca in marea lor majoritate, riveranii sunt credinciosi si au spus lucrul acesta. Faptul ca parintele Popa Petre nu ne cunoaste pe toti nu inseamna ca suntem necredinciosi, ci ca avem tot dreptul sa frecventam celelalte biserici din zona, fiecare acolo unde se simte mai aproape de Dumnezeu.
Va rugam sa nu mai invocati numele Domnului ca sa justificati o opera distructiva, pe care nu v-a solicitat-o nimeni, pentru ca distrugerea este un sacrilegiu, avand in vedere ca zona verde s-a format in 12-14 ani.
Acesta este unicul comentariu pe care il facem in legatura cu reportajul TVR1. Rugam media sa ne sprijine in continuare. Avem un oras foarte poluat care se vrea capitala europeana, iar din punct de vedere al spatiilor verzi suntem codasi. Nu trebuie sa distrugem, ci dimpotriva, trebuie sa contribuim la cresterea spatiului verde al Bucurestiului, pentru ca trebuie sa ne gandim si la generatiile viitoare.
Cu multumiri pentru cei care ne-au sprijinit,
Locatarii din zona parcului Emil Garleanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu