vineri, 11 decembrie 2009

Spilcuiri

Revenim cu amanunte despre autorizatii, care, conform legii 544/2001 (Liberul acces la informatii publice), ar trebui sa fie accesibile tuturor. Multumim intre ghilimele primariei sectorului 3 pentru desavarsita lipsa de transparenta si pentru faptul ca nu ne-a permis sa vedem aceste "perle" inainte de solicitarea scrisa a instantei.

1. Sa incepem: ce spunea preotul Sandu Constantin ca va cuprinde biserica ? O nimica toata de 20mp si fara clopot daca vrem noi ????



Iata ce scrie in legea constructiilor:
Art. 2: Constructiile civile, industriale (...) se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de construire, emisa in conditiile prezentei legi si a reglementarilor privind proiectarea si executarea constructiilor,

Pai cum ... ?


2. Din intampinarea depusa de Primaria Sectorului 3 ("multumim din nou" pentru respectul datorat cetateanului platitor de taxe):
Apropo, ultima oara cand am verificat se spunea corect in limba romana "sa aiba", nicidecum "sa aibe".
Asa, dar de reinnoirea din 11.0 5.2008, ulterior intrarii in vigoare a OUG 114, nu spuneti nimic ?


Tot ultima oara cand am verificat, OUG 114/200 spunea:



SAU amenajate. Nu SI. Deci nu e prevazut ca parc in documentatii, din motive bine intemeiate, dar a fost amenajat. Cele noua banci disparute si aleile betonate stau martori. La fel ca noi, cetatenii ! Chiar daca nu considerati necesar sa ne intrebati si pe noi in legatura cu aspectele care aduc atingere mediului, mai ales ca HCGMB 308/1999 spune clar: "Art. 1: Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei, terenurile amplasate intre blocurile de locuinte (componente ale ansamblurilor de locuinta), care prin proiectare si executie au destinatia de spatii verzi locale si locuri de joaca pentru copii, constituie proprietate publica - domeniul public - si se trec in administrarea primariilor sectoarelor 16".



Multumim pentru administrare. Si pentru respect.

Un comentariu:

  1. Se vede ca e grava si complicata treaba!
    Bravo voua, vad ca le-ati dat de lucru, scriu intampinari...

    Multe multe incurajari!!!!

    RăspundețiȘtergere