joi, 13 august 2009

Cum se incalca legea 86/2000 (Conventia de la Aarhus) fara sa se prinda nimeni

Aceasta petitie impotriva distrugerii parcului si ridicarii bisericii, scrisa de locatarii unuia din blocurile din jurul parcului, are anexate liste de semnaturi:


Inca una, tot cu liste de semnaturi:



Si mai jos regasiti o petitie semnata si stampilata de opt asociatii de proprietari din jurul parcului. Ce dovada mai buna vreti, domnule Stefan Dumitrascu ? NU AVETI SEMNATURI DE LA CINCI ASOCIATII DE PROPRIETARI DIN ZONA IN FAVOAREA RIDICARII BISERICII.







Inca o petitie catre Primaria Generala, cu copie la Primaria de sector:


Listele de semnaturi nu le-am mai scanat, dar exista si le punem la dispozitia oricui doreste sa le consulte (spre deosebire de dl Stefan Dumitrascu, Arhitect Sef al Sectorului 3, care este obligat sa le prezinte, conform legii 86/2000.


Concluzii si comentarii la obiect:

Dat fiind ca nimeni n-a stiut de intentia Patriarhiei de a construi o biserica in parcul nostru pana in iunie anul curent, cand au venit si au imprejmuit o portiune de 600 mp din parc (pentru inceput), putem afirma cu convingere ca ni s-au incalcat cu premeditare si fara pic de regret drepturile cetatatenesti. Cititi ce spune legea 86 din anul 2000 despre:
1. ... Informatia de mediu asupra careia se face referire la pct. 1 al acestui articol va fi facuta disponibila in cel mai scurt timp si cel mai tarziu la o luna dupa ce cererea a fost inaintata... (art. 4, alin. 2).
Regasiti atasate trei documente la care nu s-a primit raspuns in termen.










2. ... Publicul interesat va fi informat, prin anunt public ori in mod individual, cand este cazul, despre demararea unei proceduri de luare a deciziei de mediu si intr-o maniera adecvata, in timp util si efectiv... (art. 6, alin. 2)


Noi am aflat pentru prima oara despre intentiile Patriarhiei in luna iunie a anului, cand au imprejmuit portiunea din parc... La patru ani dupa concesionare.


... Procedurile de participare publica vor include limite de timp rezonabile pentru diferitele faze, care sa permita timp suficient pentru informarea publicului, in concordanta cu prevederile pct. 2, si timp suficient pentru ca acesta sa se pregateasca si sa participe efectiv in timpul procesului de luare a deciziei de mediu... (art. 6, alin. 3)
Participarea publica a fost exclusa deliberat de la bun inceput.

Fiecare parte va asigura participarea publicului la inceputul procedurii, atunci cand toate optiunile sunt deschise si poate avea loc o participare efectiva a publicului (art. 6, alin. 4)
Idem
Fiecare parte, cand este cazul, trebuie sa incurajeze posibilii solicitatori sa identifice publicul interesat, sa angajeze discutii si sa furnizeze informatii referitoare la obiectivele initiativei lor inaintea depunerii cererii pentru autorizarea unei activitati (art. 6, alin. 5)
Idem
Procedurile pentru participarea publica vor permite publicului sa inainteze, in scris sau, cand este cazul, la o audiere publica ori un sondaj cu solicitantul, orice comentarii, informatii, analize sau opinii considerate relevante pentru activitatea propusa. (art. 6, alin. 7)
Idem
Fiecare parte va asigura ca in decizia luata sa se tina seama de rezultatul participarii publicului. (art. 6, alin. 8)
Idem

Fiecare parte se va stradui sa promoveze o participare efectiva a publicului intr-o etapa adecvata, atata timp cat optiunile sunt inca deschise, in perioada pregatirii regulamentelor de aplicare si a altor reglementari legale obligatorii, general aplicabile, care pot avea un efect semnificativ asupra mediului. La acest nivel trebuie facuti urmatorii pasi:
a) trebuie fixata o perioada suficienta pentru realizarea unei participari publice efective; b) proiectele reglementarilor legale trebuie sa fie publicate sau facute disponibil
e prin alte metode;
c) trebuie sa ii fie oferita publicului posibilitatea de a face comentarii, direct sau prin intermediul unor organisme consultative reprezentative. Rezultatul participarii publicului trebuie sa fie luat in considerare cat mai mult posibil. (articolul 8)

Cred ca e destul de clar pentru toata lumea ca Primaria Generala si Primaria Sectorului 3 au ignorat in buna intelegere toate legile a caror aplicare cade in sarcina lor, dar si toate regulile de bun simt si de spirit civic. Au incalcat drepturile cetateanului si le incalca in continuare, cu nerusinare, desi au fost sesizati de nenumarate ori. Faptul ca ni se impune un lucru si ni se mai spune si ca noi l-am cerut, desi acest lucru este evident fals, reprezinta nerusinare, nici mai mult, nici mai putin.
Despre incalcarea flagranta a OUG 114/2007 am scris mai jos.

5 comentarii:

  1. Buna! Sa le fie rusine ca este singurul Park mare din zona si ma uitam aseara ca nu am avut un loc unde sa ma asez pe banca am stat 4 ore in picioare .Daca erau si cele 9 banci care au fost ridicate lucrurile stateau altfel.Va multumim ca sunteti in asentimentul nostru si nu lasati lucrurile asa .Hai pei ei sa-i dam in judecata sa le aratam noi Biserica in PARK.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va invitam duminica la ora 18.00 la intalnirea pentru salvarea parcului. Avem nevoie de toata sustinerea ! Acum e momentul, mai tarziu e posibil sa nu mai avem timp sa facem nimic. Ei ne distrug parcul si ne obliga sa acceptam asta cu scuza penibila ca noi am vrut, cand de fapt n-am fost intrebati ! Este inacceptabil.
    Trebuie sa ne mobilizam ACUM.

    Multumim !

    RăspundețiȘtergere
  3. bravo felicitari pt postare

    RăspundețiȘtergere