luni, 10 august 2009

Si chiar asa ar fi...

Gandul despre ideea bisericii in parc

Biserică pe spaţiul verde
Într-o zonă centrală, pe strada Emil Gârleanu, în sectorul 3 al Capitalei, Arhiepiscopia Bucureşti a primit 928 de metri pătraţi de teren. Acesta este fix într-un parc, aparţine domeniului public al statului şi a fost dat în 2005, printr-o Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Bucureşti pentru construcţia unei biserici ortodoxe. Până în urmă cu câteva luni, locuitorii din zonă habar nu aveau că aproape un sfert din parc urmează să fie defrişat şi transformat în şantier.
Când s-a împrejmuit zona cu panouri şi s-a afişat autorizaţia de construcţie, proprietarii din blocurile din jurul parcului au început să protesteze. Au strâns semnături şi i-au trimis o scrisoare primarului Liviu Negoiţă în care i-au cerut să anuleze autorizaţia de construcţie. Oamenii susţin că nu vor să le fie plimbaţi morţii pe sub ferestre, să le sune clopotele în orele în care le dorm copiii şi nici ca ce a mai rămas din parc şi scările blocurilor să se umple de cerşetori.


Domnule Liviu Negoita ? Domnule Stefan Dumitrascu ? Domnule Sorin Oprescu ? Ascultati macar de data asta, va rugam frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu