vineri, 25 septembrie 2009

Rusine autoritatilor !

Oprescu şi consilierii au aruncat ONG-iştii în dubele Jandarmeriei

Cat de nesimtit sa fii ca sa faci asa ceva ?

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că membrii ONG-ului nu au fost primiţi în sala de consiliul deoarece "nu mai erau locuri". Totuşi, "Salvaţi Bucureştiul" avea locuri rezervate la eveniment. Edilul i-a sfătuit pe manifestanţi să afle deciziile "de la televizor". Mai mult, deşi este şedinţă publică, cetăţenii interesaţi nu au putut intra în sală.

Huo tuturor autoritatilor care vad Bucurestiul si Romania ca pe ograda proprie, in care pot face ce doresc si cum doresc, fara sa dea socoteala cuiva !

La puţin timp după ora deschiderii şedinţei (13:00), un reprezentant al "Salvaţi Bucureştiul" a reuşit să intre în sală şi a cerut permisiunea de a vorbi în faţa Consiliului. Acest drept i-a fost refuzat şi, după ce bărbatul a protestat, a fost dat afară.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) urmează să dezbată astăzi, într-o sedinţă programată la ora 13, aprobarea a zeci de Planuri Urbanistice Zonale (PUZ). Nu mai puţin de 37 de organizaţii din România şi străinătate, printre care şi Transparency International, au trimis o scrisoare deschisă autorităţilor, în care cer să respingă planurile care pun în pericol unele zone protejate sau coerenţa estetică a Bucureştiului.

Astăzi, CGMB are de luat 41 de hotărâri, dintre care 29 vizează aprobarea sau respingerea de planuri urbanistice. Din acestea, doar trei proiecte par a nu avea probleme cu legislaţia în vigoare.

De ce se dezbat 29 de PUZ-uri într-o zi?
La 30 septembrie 2009, intră în vigoare o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează reglementările de urbanism şi amenajare a teritoriului. Aceasta prevede că indicatorii planului urbanistic general (PUG) pot fi modificaţi o singură dată, şi în proporţie de maximum 20% prin derogări de la PUZ. Legislaţia, mai strictă decât cea existentă, nu va permite modificări de care a beneficiat, de exemplu, Costică Costanda.

Semnale din partea presei străineFrancezii de la AFP au scris în acest an un articol intitulat "Bucureştiul, preocupat în sfârşit de patrimoniul său foarte ameninţat". Optimismul este situat însă de partea asociaţiilor care luptă pentru conservarea Bucureştiului, nicidecum de cea a autorităţilor. Agenţia spune că oraşul are parte de un "cocktail mortal", în care se amestecă corupţia,gravele lacune legislative şi birocraţia. Un alt nume mare în presa lumii, cotidianul german Der Spiegel, avertizează că "urbanismul sălbatic ameninţă să ruineze Bucureştiului", referindu-se la noianul de clădiri ilegale care au apărut în ultimii ani.

Cum se poate asa ceva in anul 2009, intr-o tara europeana ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu