vineri, 2 octombrie 2009

Nu sunt parcuri, nu sunt terenuri, dar noi distrugem !

Va rog sa citit raspunsul pe care l-am primit de la Primaria Municipiului Bucuresti la intrebarea cu ce ne prezentam noi la programul national de creare a spatiilor verzi in orase:

Urmare e-mailului Dvs. adresat Dlui. Primar General Sorin Oprescu în data de 22.09.2009, înregistrat la P.M .B. cu nr. 3728445/23.09.2009, şi respectiv la Direcţia Protecţia Mediului şi Educaţie Ecocivică cu nr. 6052/24.09.2009, dorim în primul rând să vă mulţumim pentru interesul acordat problematicii spaţiilor verzi din municipiul Bucureşti.

În acest context, dorim să vă informăm că Primăria Municipiului Bucureşti acordă un interes deosebit problemei spaţiilor verzi, mai ales că după cum probabil cunoasteţi, avem obligatia ca până în anul 2013 sa atingem un indice de spatiu verde de 26 m.p./locuitor. Putem exemplifica în acest sens, amplele lucrări de refacere şi modernizare care se desfăşoară în această perioada în Parcul Izvor.

Problema majoră cu care ne confruntăm în prezent este legată de lipsa terenurilor disponibile care să poată fi reabilitate şi amenajate ca spaţii verzi.

În ceea ce priveşte participarea noastră la Sesiunea de depunere a dosarelor pentru Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi, avem în vedere depunerea unei solicitări de finanţare din Fondul Naţional de Mediu, pentru amenajarea unui parc în zona Ghencea ( Str. Drumul Cooperativei ), în suprafaţă de cca. 8 ha , pe locul actualei pepiniere. Din păcate, datorită faptului că în prezent terenul în cauză este grevat de sarcini ( solicitări de retrocedare şi punere în posesie pentru o suprafata de circa 10.000 m.p. ), nu putem depune dosarul în actuala sesiune ( 21.09 – 12.10. 2009 ), deoarece acesta, conform Ghidului Solicitantului, ar fi respins. În acest context, dosarul cu solicitarea de acordare a finanţării va fi depus în cursul anului 2010, la o sesiune ulterioară, după soluţionarea revendicărilor susmenţionate. Evident că în situaţia în care vom reuşi să identificam şi alte terenuri, lipsite de sarcini, vom depune toate eforturile necesare ca şi acestea să fie transformate în spaţii verzi.

Asigurându-vă că problema menţinerii şi extinderii spaţiilor verzi este prioritară în ansamblul activităţilor noastre, vă mulţumim încă o data pentru interesul Dvs.

Cu stimă,

Sef Serviciu Analiza Calităţii Mediului,

Stelian Ifrim


Cu alte cuvinte, nu avem parcuri, dar trebuie sa facem, nu avem terenuri disponibile, avem bani si n-avem ce sa facem cu ei !!!

Dar noi distrugem parcuri de zor, pentru ca legea ne (mai) permite. Iar daca o permite legea, e si moral sa facem asa, nu ? Pana cand ?



Un comentariu:

  1. pai e logic, nu? Autoritatile tin mortis sa faca parc acolo unde sunt oameni care au drept de posesie - si pe de alta parte, parcurile pe care le au, le risipesc.
    Noroc ca ne asigura de una alta si ne multumesc...

    RăspundețiȘtergere