luni, 26 aprilie 2010

Miting 25.04.2010

Le multumim atat celor care ne-au sustinut de la bun inceput, cat si celor care s-au alaturat pe parcurs. Ieri am avut multumirea sa constatam ca ne putem mobiliza, ca putem obtine promisiuni de sprijin din partea autoritatilor si ca putem spera la o colaborare benefica pentru toate partile implicate.

Le multumim nespus prietenilor de la Eco-Civica (Dan Trifu si Nicolae Radulescu Dobrogea) si tuturor celor care au spus despre noi (Hotnews, Jurnalul National, Eco-Magazin, Teodor Frolu, AsociatiaBucuresti.ro, Robin Simion etc.) Tuturor celor prezenti le multumim.

Publicam si noi cateva imagini de duminica.






Noi, reprezentantii riveranilor, suntem convinsi ca se pot gasi alte amplasamente potrivite pentru biserica si pentru terenul la care are dreptul domnul Patac. Nu este nevoie sa distrugem nimic.

Biserica trebuie sa stea la drum, unde o vede si o cauta lumea, nu intre blocuri (tineti minte cat de urat era Ceausescu pentru ca inconjura bisericile cu blocuri ca sa nu se vada ? acum se vor ele intre blocuri in ciuda impotrivirii oamenilor. Este nefiresc). Asta ca sa nu mai spunem ca biserica trebuie sa fie dorita de enoriasi. Oricat de atasat ai fi de biserica, n-o sa apreciezi faptul ca biserica iti ia gura de aer curat, privelistea si peticul de umbra impotriva vointei tale. Si uite asa se indeparteaza poporul roman de biserica.

Iar acum a aparut noul pericol: retrocedarea bucatii din parc care mai ramasese. Adio anunturi de vanzare/inchiriere apartament cu vedere la parc... Celor care nici de data asta nu s-au mobilizat le recomandam doar sa arunce un ochi pe site-urile de anunturi imobiliare si sa se intrebe ce se va alege de valoarea apartamentelor lor, daca nu-i mai intereseaza parcul si locul de joaca fiindca nu mai au copii mici si nici n-au ajuns la varsta la care le-ar prinde bine o masa de table/sah intre niste pomi, in fata blocului...

In aceste conditii, nu vi se pare extraordinar faptul ca primarul nostru inca se lauda cu amenajarea acestui parc ? Este uluitor faptul ca nici dupa 10 luni de sesizari, petitii si reclamatii (cele mai multe fara raspuns), dupa doua procese si dupa atata nemultumire in randul oamenilor, nici macar nu s-a deranjat sa-l scoata de pe lista realizarilor sale. In fond, nici macar nu stim cum a cheltuit dansul banii publici pentru amenajari, dat fiind ca aceasta curte interioara a blocurilor noastre n-a fost niciodata marcata ca atare in documentatiile de urbanism.




In urma retrocedarii, a aparut brusc un certificat de urbanism in care primaria sectorului 3 decreteaza ca terenul retrocedat este spatiu verde amenajat (macar atat a facut...). E absurd ca trei sferturi dintr-o placinta e spatiu verde amenajat si exact felia cea mai inverzita nu e (partea harazita bisericii). Mai exista undeva logica si normalitate in Bucuresti ?

Pe 5 mai avem din nou termen in procesul cu Primaria si Patriarhia. In privinta despagubirii proprietarului terenului retrocedat, asteptam ca autoritatile sa-i propuna o alternativa acceptabila, avand in vedere ca oricum in parcul nostru nu va putea obtine niciodata autorizatii de constructie. Firesc ar fi ca si bisericii sa i se gaseasca un amplasament mai potrivit, care sa nu fie spatiu verde si unde biserica sa fie bine primita de catre riverani - si asta pe cale amiabila. Daca Patriarhia nu tine mortis sa-si indeparteze enoriasii definitiv, ar trebui sa gaseasca un alt amplasament pentru aceasta biserica si sa-l solicite primariei de sector.

Va invitam sa ne sustineti mai departe si va promitem ca va vom tine la curent.

2 comentarii:

  1. am fost la miting vreo ora. e drept ca n-am avut rabdare sa-l astept pe oprescu, am ascultat doar cuvantarea dlui trifu. pana ce a luat distanta, in cuvantare, de problema parcului.
    era bine sa fi fost si cineva de la primaria s3, acolo s-a produs de fapt 'scaparea' (n-am destule ghilimele pentru a eticheta fapta respectiva).
    normal ca neg oita se lauda cu parcul, asa a facut si cu bucata aia de teren de pe str. Moruzi, amenajata ca spatiu verde cu 2-3 luni inainte de alegerile din 2008. si retrocedata la o luna dupa alegeri - pe terenul respectiv se inalta acum falnic o bucata de bloc (constructia a fost oprita probabil de criza).

    RăspundețiȘtergere